Warmtepomp Pannerden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Pannerden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Pannerden.
warmtepomp-installateur-6911

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcodegebied6911
Netnummer0316 (+31316)
Gas-verbruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Pannerden

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan verscheidene oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pannerden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Pannerden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze tool tref jij in enkele stappen erkende installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6911).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna bekijk je veelzijdige toelichtingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Pannerden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €11.300. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elke merk heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.425 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Pannerden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pannerden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Via een flinke subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7800. Een hybride variant is er vanaf €3200. De uiteindelijke investering is afhankelijk van specifieke onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27400Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€16300 – €22400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4850 – €7075Relatief voordelig
Lucht-water€4900 – €6550Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2150 – €5350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Pannerden gebruikt pakweg 1340 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €320. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €130 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€719
Buitenlucht2800kWh€503€216
Bodemwarmte1850kWh€360€360
Hybride1575 kWh + 375 M3€539€180

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Pannerden?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zevenaar?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de erkende groene lening bij de gemeenten Zevenaar. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.zevenaar.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Pannerden. Hoeveel je krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot gemiddeld €3300. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Pannerden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1975.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBH16(**)3V12 KW€2350,-
RemkoWKF 120 Compact Stuttgart9 KW€2050,-
ClivetWSHN-XEE2 MF 10.236 KW€5400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een handig stappenplan van de warmteservice Pannerden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!