Warmtepomp Lingewaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Lingewaard? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere variabelen. In het volgende kopje ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lingewaard.
warmtepomp-installateur-6684

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan woning ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode-regio6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lingewaard

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden verscheidene oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lingewaard kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Lingewaard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via warmtepomprevolutie.nl lees jij vandaag nog leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6684).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Hierna vind je omvangrijke info aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lingewaard kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €16.800. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Lingewaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lingewaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €5900. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3400. Het prijskaartje wordt berekend door verscheidene randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27800Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15900 – €24800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5200 – €6600Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3850 – €6550Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2600 – €6050Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Lingewaard gebruikt pakweg 1460 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €235 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €175 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€714
Buitenlucht2325kWh€493€221
Bodemwarmte1875kWh€350€364
Hybride1500 kWh + 550 M3€528€186

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lingewaard?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Lingewaard. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.lingewaard.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Lingewaard. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot gemiddeld €2650. Nieuwsgierig naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Lingewaard (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutempo 270L WP Boiler (TAW-270 + RAW-35)0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI14 (B/W)14 KW€3200,-
ToshibaHWS-1105H8 + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Lingewaard aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente