Warmtepomp Herwen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Herwen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende zaken. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Herwen.
warmtepomp-installateur-6914

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan woning ook koelen
 • Toekomstbestendig
 • Veilige en regelbare warmte
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode-regio6914
Netnummer0316 (+31316)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Herwen

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit verschillende oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herwen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Herwen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze website ontdek je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6914).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hieronder ontdek je toepasbare details omtrent de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Herwen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €21.200. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Herwen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herwen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van lucratieve subsidies profiteer je van een snelle terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door specifieke aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27200Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15600 – €21700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5500 – €6150Zeer betaalbaar
Lucht-water€4800 – €7125Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2475 – €6100Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Herwen verbruikt plusminus 1340 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €270 tot €335. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €140 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€721
Buitenlucht2500kWh€476€245
Bodemwarmte2100kWh€332€389
Hybride1450 kWh + 575 M3€512€209

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Herwen?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zevenaar?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening bij gemeente Zevenaar. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.zevenaar.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Herwen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot gemiddeld €2200. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Herwen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ong. €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHBH08C9W7 KW€2000,-
RemkoWKF 120 Duo München17 KW€3000,-
ClivetWSHN-XEE2 MF 14.249 KW€6700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Herwen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo verhinder je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!