Warmtepomp Aerdt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Aerdt? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart al snel €180,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Verderop tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Aerdt.
warmtepomp-installateur-6913

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Waardevermeerdering huis
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
Netnummer0316 (+31316)
Gas-verbruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Aerdt

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aerdt kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Aerdt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina bekijk jij zonder problemen erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6913).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Verderop bekijk je actuele aanbevelingen omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Aerdt kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.300 en €22.200. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.425 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Aerdt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aerdt

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2500. De factuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26000Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17800 – €23000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4950 – €6050Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4150 – €7350Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2150 – €7000Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Aerdt verbruikt ong. 1340 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Engie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schatten we op €215 tot €400. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €135 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€720
Buitenlucht2325kWh€468€252
Bodemwarmte1925kWh€324€396
Hybride1550 kWh + 350 M3€504€216

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Aerdt?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zevenaar?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Zevenaar. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.zevenaar.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Aerdt. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €675 en kunnen oplopen tot €3000. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Aerdt (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2200.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHBH08(**)9W5 KW€1800,-
RemkoWKF 120 Compact Stuttgart Solar9 KW€2050,-
ClivetWSHN-XEE2 MF 12.242 KW€6000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Aerdt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!