Warmtepomp Babberich

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Babberich? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Babberich.
warmtepomp-installateur-6909

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilig alternatief
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcodegebied6909
Netnummer0316 (+31316)
Gas-verbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Babberich

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Babberich heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Babberich? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vergelijk je in een zeer korte periode de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6909).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In het volgende stukje tref jij accurate adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Babberich kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €24.400. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Babberich (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-babberich

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een interessante subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op meerdere randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24000Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€17400 – €22100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6050Verwarmen en koelen
Lucht-water€5100 – €6325Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2075 – €6150Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Babberich gebruikt ongeveer 1340 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €280 tot €360. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €195 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€718
Buitenlucht2525kWh€495€223
Bodemwarmte1625kWh€352€366
Hybride1575 kWh + 550 M3€531€187

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Babberich?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zevenaar?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval is er de duurzame groene lening bij gemeente Zevenaar. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.zevenaar.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Babberich. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot plusminus €3300. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Babberich (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBH16(**)3V12 KW€2500,-
RemkoWKF 120 Compact Mannheim9 KW€2050,-
ClivetWSHN-XEE2 19.268 KW€8600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Babberich aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!