Warmtepomp Ede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Ede? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €180,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ede.
warmtepomp-installateur-6711

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6711
Netnummer0318 (+31318)
Gasgebruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ede

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat tientallen oplossingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ede kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Ede? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via de warmtepomp-vergelijker lees je snel (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6711).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij bruikbare raadgeving m.b.t. actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ede kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.400 en €14.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.275 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Ede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ede

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. de huidige subsidies realiseer je een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €8000. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door allerlei aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26800Veel besparen, dure installatie
Water-water€17700 – €21400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4750 – €6725Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4000 – €6875Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2775 – €6800Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ede gebruikt om en nabij 1350 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €275 tot €400. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €130 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€704
Buitenlucht2775kWh€458€246
Bodemwarmte1700kWh€317€387
Hybride1600 kWh + 575 M3€493€211

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ede?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ede?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de regio Ede. Het is een interessante lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.ede.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Ede. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €925 tot wel €2650. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ede (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1825.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S RAS6WH(V)NPE+RWM614 KW€2700,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI6 (B/W)6 KW€2650,-
ToshibaHWS-805H + HWS-805XWHM35 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ede aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente