Warmtepomp Arnhem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Arnhem? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een relatief goedkope en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Arnhem.
warmtepomp-installateur-6801

 • Een duurzame oplossing
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilig alternatief
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6801
Netnummer026 (+3126)
Gas-gebruik M31110 M3
Stroom-verbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Arnhem

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Arnhem kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Arnhem? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze website tref je zonder problemen de beste installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6801).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Bijgaand lees jij handige gegevens ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Arnhem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €13.500. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Arnhem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-arnhem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3400. Het prijskaartje wordt berekend door allerlei randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27600Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €24600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €6200Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5350 – €6725Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2100 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Arnhem consumeert ongeveer 1110 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €245 tot €325. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €150 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€691
Buitenlucht2475kWh€484€207
Bodemwarmte1675kWh€346€346
Hybride1300 kWh + 450 M3€518€173

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Arnhem?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Arnhem?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Arnhem. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.arnhem.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Arnhem. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot gemiddeld €1950. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Arnhem (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze om en nabij €1575.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij zo’n €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS3WHVNP+RWD3+260L6 KW€1900,-
MeetingMD60D19 KW€3050,-
ToshibaEstia HWS-1604H8-E1 + HWS-1404XWHM3-E19 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Arnhem aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Spijkerkwartier, Arnhemse broek, Presikhaaf West, Presikhaaf Oost, St. Marten/Sonsbeek, Klarendal, Velperweg e.o., Alteveer/Cranevelt, Geitenkamp, Monnikenhuizen, Burgemeesterswijk/Hoogkamp, Schaarsbergen, Heijenoord/Lombok, Klingelbeek e.o., Malburgen West, Malburgen Oost (noord), Malburgen Oost (zuid), Vredenburg/Kronenburg, Elden, Elderveld, De Laar, Rijkerswoerd, Schuytgraaf.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!