Warmtepomp Renkum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Renkum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Renkum.
warmtepomp-installateur-6871

 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook koelen is mogelijk
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode-regio6871
Netnummer0317 (+31317)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Renkum

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan flink wat toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Renkum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Renkum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze website check je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6871).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje bekijk je actuele toelichtingen inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Renkum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €19.200. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft relevante eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.075 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Renkum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-renkum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het mondt uit in flink lagere energiekosten. D.m.v. de hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3500. De eindfactuur wordt berekend door specifieke onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €25300Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15000 – €25000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5250 – €6275Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3600 – €6900Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2450 – €6000Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Renkum gebruikt circa 1690 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing komt uit tussen de €205 tot €395. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €190 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€729
Buitenlucht2750kWh€481€248
Bodemwarmte1725kWh€335€394
Hybride1475 kWh + 450 M3€518€211

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Renkum?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Renkum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Renkum. We hebben het over een een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.renkum.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Renkum. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot plusminus €2350. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Renkum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1775.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Hotjet10ZET5 KW€1800,-
MideaSWAN 190s0 KW€1250,-
ToshibaHWS-1605H8 + HWS-1405XWHM99 KW€2200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Renkum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente