Warmtepomp Westknollendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Westknollendam? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van diverse factoren. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Westknollendam.
warmtepomp-installateur-1525

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcodegebied1525
Netnummer075 (+3175)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westknollendam

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden diverse onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westknollendam kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Westknollendam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze tool bekijk jij snel en eenvoudig erkende installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1525).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Hierna check je bruikbare raadgeving aangaande de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Westknollendam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.900 en €18.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.375 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Westknollendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westknollendam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van de hoge subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2400. Het prijskaartje komt tot stand door verschillende facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24800Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€13100 – €20400Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €6800Kan ook als airco werken
Lucht-water€4550 – €7275Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2825 – €6950Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Westknollendam verbruikt om en nabij 1220 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €340. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €150 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€714
Buitenlucht2475kWh€493€221
Bodemwarmte1950kWh€350€364
Hybride1600 kWh + 425 M3€528€186

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Westknollendam?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zaanstad?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Zaanstad. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.zaanstad.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Westknollendam. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 en kunnen oplopen tot €1850. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Westknollendam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je ong. €1850.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANKI0407 KW€1850,-
iDMTERRA SW 26 Twin; 81034535 KW€5300,-
WolfBWL-1S(B) 07/230V6 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice Westknollendam aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!