Warmtepomp Krommenie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Krommenie? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €315,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere zaken. Hierna lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Krommenie.
warmtepomp-installateur-1561

 • Kies voor een beter milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode-regio1561
Netnummer075 (+3175)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Krommenie

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Krommenie kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt de woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Krommenie? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze tool lees je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1561).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In het volgende stukje vind je accurate details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Krommenie heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.800 en €12.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.075 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Krommenie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-krommenie

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €5600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De eindfactuur komt tot stand door verschillende factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €26200Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16500 – €23900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4050 – €6925Lage aanschafprijs
Lucht-water€5400 – €7100Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2725 – €6700Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Krommenie verbruikt grofweg 1220 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €205 tot €300. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €190 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2300kWh€469€253
Bodemwarmte2050kWh€325€397
Hybride1425 kWh + 500 M3€505€217

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Krommenie?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zaanstad?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Zaanstad. We hebben het over een een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.zaanstad.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Krommenie. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies variëren van €1000 tot gemiddeld €2100. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Krommenie (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze plusminus €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf circa €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecHMI16011 KW€2400,-
iDMTERRA SWM 3-13 (W/W)15 KW€3300,-
WolfBWL-1-10 I9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Krommenie aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!