Warmtepomp Westzaan

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Westzaan? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende variabelen. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Westzaan.
warmtepomp-installateur-1551

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Beschikt over koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcodegebied1551
Netnummer075 (+3175)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Westzaan

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit flink wat versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westzaan kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Westzaan? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze website tref je in korte tijd (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1551).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina doorzoek je uitgebreide raadgeving ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Westzaan heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €325,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €15.000. We spreken over vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft relevante eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Westzaan (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westzaan

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van actuele subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. Het prijskaartje komt tot stand door velerlei facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25900Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13500 – €23800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4900 – €6600Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3550 – €6700Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2750 – €5650Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Westzaan verbruikt plusminus 1220 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €225 tot €300. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €140 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€721
Buitenlucht2800kWh€505€216
Bodemwarmte1925kWh€361€361
Hybride1575 kWh + 600 M3€541€180

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westzaan?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaanstad?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de duurzame groene lening in de gemeente Zaanstad. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.zaanstad.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Westzaan. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €625 tot wel €2600. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Westzaan (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je zo’n €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij pakweg €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecHMI14010 KW€2300,-
iDMiPump T 3-13 (Grundwasser)15 KW€3300,-
WolfBWL-1-10 A9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Westzaan aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de isolatie gedaan is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!