Warmtepomp Assendelft

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Assendelft? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €245,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere facetten. Hierna tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Assendelft.
warmtepomp-installateur-1567

 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Waardevermeerdering huis
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcodegebied1567
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Assendelft

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Assendelft kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Assendelft? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze vergelijker ontdek jij zonder moeite erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1567).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop doorzoek jij praktische info ten aanzien van de type warmtepompenen wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Assendelft kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €325,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.900 en €13.100. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw huidige HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Assendelft (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-assendelft

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is primair een forse investering. Maar, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door middel van lucratieve subsidies haal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €5500. De hybride warmtepomp is er vanaf €2100. De totaalprijs wordt vastgesteld door verscheidene randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26900Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15100 – €21000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €6200Eenvoudige installatie
Lucht-water€5500 – €6475Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2275 – €6300Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Assendelft gebruikt circa 1220 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Engie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €220 tot €390. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €165 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€723
Buitenlucht2400kWh€477€246
Bodemwarmte1800kWh€333€390
Hybride1500 kWh + 375 M3€513€210

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Assendelft?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaanstad?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via jouw gemeente Zaanstad. We hebben het over een een kortlopende lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.zaanstad.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Assendelft. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €1000 tot maar liefst €2400. Interesse naar de april 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Assendelft (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je om en nabij €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij grofweg €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecHMI140T10 KW€2300,-
ImmergasAudax top 6 ErP4 KW€1700,-
WolfBWL-1-12 A11 KW€2400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Assendelft aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!