Warmtepomp Uithoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Uithoorn? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verschillende zaken. Op onze website tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Uithoorn.
warmtepomp-installateur-1421

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Beschikt over koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Waardevermeerdering huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode-regio1421
Netnummer0297 (+31297)
Gas-verbruik M31290 M3
Stroom-gebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Uithoorn

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden diverse producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uithoorn kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Uithoorn? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze vergelijker bekijk jij in enkele stappen installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1421).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Verderop bekijk jij accurate informatie omtrent alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Uithoorn heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €12.600. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Uithoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uithoorn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een interessante subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €5900. Een hybride opstelling is er vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door meerdere factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27000Geen geluid, erg duur
Water-water€17700 – €20000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3800 – €6275Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5300 – €6200Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2825 – €6600Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Uithoorn verbruikt ong. 1290 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €250 tot €330. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €195 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€696
Buitenlucht2775kWh€466€230
Bodemwarmte1675kWh€327€369
Hybride1325 kWh + 525 M3€501€195

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Uithoorn?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Uithoorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening in de gemeente Uithoorn. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.uithoorn.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Uithoorn. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €975 tot doorgaans €3600. Interesse naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Uithoorn (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 45CO (545-0442)5 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZPE1+Climate kit KX28021 KW€3400,-
ViessmannVitocal 200-A AWO 201.A1310 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Uithoorn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dorpscentrum, Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Langs de Vuurlinie, Veilinggebied, Meerwijk, Bedrijventerrein, Meerwijk, Glastuinbouwgebied, Veenweidegebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente