Warmtepomp Zaandijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zaandijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal factoren. Op onze website bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zaandijk.
warmtepomp-installateur-1544

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Verkoeling in de zomer
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zaandijk

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zaandijk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Zaandijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via warmtepomprevolutie.nl tref jij vandaag nog installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1544).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Onderstaand tref jij waardevolle info ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Zaandijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €11.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.200 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Zaandijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zaandijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt bepaald door diverse zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23600Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16500 – €22700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4450 – €7325Verwarmen en koelen
Lucht-water€4350 – €6075Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2300 – €6800Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zaandijk verbruikt ongeveer 1220 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €330. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €165 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€719
Buitenlucht2675kWh€489€230
Bodemwarmte1975kWh€345€374
Hybride1300 kWh + 400 M3€525€194

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zaandijk?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zaanstad?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de gemeente Zaanstad. Dit is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.zaanstad.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zaandijk. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €500 tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zaandijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je grofweg €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij grofweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecANLI10123 KW€3450,-
iDMTERRA SW 50 Max H; 81037269 KW€8700,-
WolfBWL-1-08 A8 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zaandijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!