Warmtepomp Aalsmeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Aalsmeer? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Aalsmeer.
warmtepomp-installateur-1430

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcodegebied1430
Netnummer0297 (+31297)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Aalsmeer

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit flink wat systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aalsmeer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Aalsmeer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1430).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp benut de warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf check jij veelzijdige aanbevelingen omtrent de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Aalsmeer heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €17.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Aalsmeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aalsmeer

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €6000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De factuur wordt berekend a.d.h.v. allerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €23600Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17500 – €22000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5500 – €7200Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5150 – €7475Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2725 – €5200Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Aalsmeer consumeert ongeveer 1400 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schommelt tussen €240 tot €345. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €190 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€657
Buitenlucht2800kWh€460€197
Bodemwarmte1600kWh€329€329
Hybride1475 kWh + 350 M3€493€164

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Aalsmeer?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er zijn meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aalsmeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Aalsmeer. Het gaat om een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.aalsmeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, dikwijls is er de ISDE-subsidie Aalsmeer. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €600 tot ongeveer €2450. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Aalsmeer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ong. €1550.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€225, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
InterClima-MTAHTAT 030 SSN55 KW€6650,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A incl. HMS140V en MT30012 KW€2500,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E 221.C086 KW€1900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Aalsmeer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Aalsmeer, Kudelstraat en Kalslagen, Oosteinde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente