Warmtepomp Koog aan de Zaan

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Koog aan de Zaan? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende facetten. Verderop vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Koog aan de Zaan.
warmtepomp-installateur-1541

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1541
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Koog aan de Zaan

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koog aan de Zaan biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Koog aan de Zaan? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij vandaag nog leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1541).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Onderstaand check je omvangrijke raadgeving ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Koog aan de Zaan kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €16.800. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.600 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Koog aan de Zaan (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koog-aan-de-zaan

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van ISDE subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5500. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels allerlei onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24000Passief koelen, erg duur
Water-water€14400 – €23400Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6000Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3550 – €6600Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2775 – €5200Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Koog aan de Zaan gebruikt circa 1220 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €215 tot €380. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €125 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€718
Buitenlucht2600kWh€481€237
Bodemwarmte1775kWh€337€381
Hybride1450 kWh + 350 M3€517€201

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Koog aan de Zaan?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Deze installatie sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zaanstad?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een speciale groene lening via de gemeente Zaanstad. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.zaanstad.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Koog aan de Zaan. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €575 en kunnen oplopen tot €2500. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Koog aan de Zaan (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op plusminus €1625.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecANKI08015 KW€2650,-
iDMTERRA SW 28 H; 81035337 KW€5500,-
WolfBWL-1S(B) 14/400V11 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Koog aan de Zaan aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!