Warmtepomp Wormerveer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Wormerveer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval heb je recht op een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei zaken. Op deze pagina check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wormerveer.
warmtepomp-installateur-1521

 • Duurzame investering
 • Kan woning ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcodegebied1521
Netnummer075 (+3175)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wormerveer

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met verscheidene oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wormerveer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Wormerveer? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker tref jij eenvoudig (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1521).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op deze pagina bekijk je bruikbare adviezen over de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wormerveer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €20.100. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.400 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Wormerveer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wormerveer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. een royale subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2500. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23000Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€17200 – €24000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4400 – €6450Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5400 – €7350Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2650 – €6350Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wormerveer gebruikt circa 1220 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €245 tot €310. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €195 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€713
Buitenlucht2300kWh€485€228
Bodemwarmte1825kWh€342€371
Hybride1575 kWh + 600 M3€520€193

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wormerveer?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een paar randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Zaanstad?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Zaanstad. Kort gezegd een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.zaanstad.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Wormerveer. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €525 en kunnen oplopen tot €2050. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wormerveer (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal grofweg €2100.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecANKI0255 KW€1650,-
iDMTERRA SW 20 Twin; 81034327 KW€4500,-
Western AirconditioningFUSIO WW DUO 50e65 KW€8300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Wormerveer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!