Warmtepomp Zaandam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Zaandam? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Zaandam.
warmtepomp-installateur-1501

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1501
Netnummer075 (+3175)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zaandam

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zaandam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Zaandam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze pagina ontdek jij vandaag nog warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1501).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Verderop tref je veelzijdige gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zaandam kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart al snel €195,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.100 en €14.300. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.225 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Zaandam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zaandam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €5500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt getekend door allerlei onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €26100Geen geluid, prijzig
Water-water€17900 – €21200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3800 – €7275Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5000 – €6350Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2975 – €6650Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Zaandam gebruikt circa 1220 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €400. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€712
Buitenlucht2675kWh€477€235
Bodemwarmte1675kWh€335€377
Hybride1525 kWh + 425 M3€513€199

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zaandam?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zaanstad?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Zaanstad. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.zaanstad.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal is er de ISDE-subsidie Zaandam. De hoogte van dit bedrag hangt samen met energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot doorgaans €3450. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zaandam (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op om en nabij €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecANKI0204 KW€1550,-
iDMTERRA SW 15 Twin; 81034119 KW€3700,-
Western AirconditioningFUSIO WW DUO 44e57 KW€7500,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Zaandam aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!