Warmtepomp Purmerend

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Purmerend? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei aspecten. Op deze pagina tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Purmerend.
warmtepomp-installateur-1441

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Postcode-regio1441
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M3360 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€87,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Purmerend

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat honderden toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Purmerend kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Purmerend? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze website tref je in korte tijd (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1441).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje vind jij praktische aanbevelingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Purmerend kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €200,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.600 en €12.300. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft relevante eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.000 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Purmerend (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-purmerend

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Via een flinke subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels specifieke variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25000Veel besparen, erg duur
Water-water€17900 – €21200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4800 – €6250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5450 – €6050Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2225 – €5350Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Purmerend consumeert plusminus 360 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €205 tot €350. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €130 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€691
Buitenlucht2300kWh€470€221
Bodemwarmte2000kWh€332€359
Hybride1375 kWh + 450 M3€504€187

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Purmerend?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Purmerend?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Purmerend. Kort gezegd een speciale lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.purmerend.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Purmerend. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €500 tot ongeveer €2500. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Purmerend (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze plusminus €1675.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Itho DaalderopWPU 3I (545-0430)4 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZME1+ Climate kit KX 28020 KW€3300,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A045 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Purmerend aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Overwhere, Wheermolen, Gors, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, Weidevenne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!