Warmtepomp Beemster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Beemster? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende aspecten. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Beemster.
warmtepomp-installateur-1463

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Los van de energieleverancier
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Beemster

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tal van onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beemster kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Beemster? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1463).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Verderop doorzoek je accurate aanbevelingen inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Beemster kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €23.300. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.700 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Beemster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beemster

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke investering kan men berekenen met verscheidene variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25500Geen geluid, prijzig
Water-water€13800 – €23200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5250 – €7325Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4700 – €6125Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2575 – €5200Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Beemster gebruikt ongeveer 1640 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €240 tot €370. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €130 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€661
Buitenlucht2500kWh€449€212
Bodemwarmte1950kWh€317€344
Hybride1475 kWh + 350 M3€483€178

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Beemster?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Beemster?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Beemster. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.beemster.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Beemster. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot plusminus €3200. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beemster (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze pakweg €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
InterClima-MTAHOCT 04012 KW€3000,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC50ZMX-S + vloerverwarmingskit5 KW€1800,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E 221.C1611 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beemster aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Beemster, Zuidoostbeemster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente