Warmtepomp Beneden-Leeuwen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Beneden-Leeuwen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart al snel €340,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Op onze website ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Beneden-Leeuwen.
warmtepomp-installateur-6658

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode-regio6658
Netnummer0487 (+31487)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Beneden-Leeuwen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat installaties. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beneden-Leeuwen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Beneden-Leeuwen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze pagina vergelijk je snel leveranciers en installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6658).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf lees je praktische details omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Beneden-Leeuwen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €245,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €23.300. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.150 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Beneden-Leeuwen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beneden-leeuwen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van de hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €8000. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2300. De factuur wordt gecalculeerd door velerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25500Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€14500 – €22200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4800 – €6000Kan ook als airco werken
Lucht-water€5450 – €7050Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2050 – €6650Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Beneden-Leeuwen gebruikt circa 1670 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €245 tot €395. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €145 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€681
Buitenlucht2450kWh€463€218
Bodemwarmte1925kWh€327€354
Hybride1500 kWh + 550 M3€497€184

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Beneden-Leeuwen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente West Maas en Waal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente West Maas en Waal. Het betreft een speciaal soort lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.westmaasenwaal.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Beneden-Leeuwen. Hoeveel je krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 en lopen op tot wel €2650. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Beneden-Leeuwen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CTCEcoHeat 41214 KW€3200,-
RemkoHTS 90 Stuttgart Solar6 KW€1900,-
ClivetWSAN-Xmi 71- 400TN12 KW€2500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Beneden-Leeuwen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie betekent een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!