Warmtepomp Alphen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Alphen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €325,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Alphen.
warmtepomp-installateur-6626

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Verkoeling in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
Netnummer0487 (+31487)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Alphen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tal van versies. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Alphen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Alphen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van deze website tref je zonder problemen installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6626).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder tref jij uitgebreide details aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Alphen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.700 en €24.900. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft relevante gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.300 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Alphen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-alphen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6500. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt getekend door specifieke zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23300Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16800 – €22200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4500 – €7500CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3800 – €7375Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2475 – €6700Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Alphen verbruikt grofweg 1670 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €270 tot €390. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €190 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€669
Buitenlucht2575kWh€455€214
Bodemwarmte2050kWh€321€348
Hybride1550 kWh + 425 M3€488€181

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Alphen?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente West Maas en Waal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval is er de unieke groene lening bij gemeente West Maas en Waal. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.westmaasenwaal.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Alphen. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €800 tot maar liefst €3150. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Alphen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1700.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CTCEcoPart 408 + CTC Basic9 KW€2800,-
RemkoWKF 1209 KW€2050,-
ClivetWSN-XEE 30259 KW€6900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Alphen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!