Warmtepomp Wamel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Wamel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse zaken. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wamel.
warmtepomp-installateur-6659

 • Een verantwoorde warme woning
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flinke subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode-regio6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wamel

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wamel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Wamel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door deze pagina check jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6659).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op deze pagina bekijk je waardevolle raadgeving die gaan over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Wamel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €16.000. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.375 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Wamel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wamel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. Met behulp van de huidige subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De eindfactuur wordt berekend door allerlei randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25700Veel besparen, erg duur
Water-water€17500 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5050 – €7400Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2875 – €5250Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Wamel consumeert om en nabij 1670 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €210 tot €365. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €155 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€682
Buitenlucht2650kWh€471€211
Bodemwarmte2000kWh€334€348
Hybride1475 kWh + 550 M3€505€177

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wamel?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw moderne gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente West Maas en Waal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente West Maas en Waal. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.westmaasenwaal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wamel. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 en lopen op tot wel €1700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wamel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ongeveer €1675.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€300, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCGsi 1210 KW€2800,-
RemkoHTS 130 Düsseldorf7 KW€2000,-
ClivetWSAN-Xmi 7112 KW€2500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wamel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!