Warmtepomp Appeltern

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Appeltern? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een zuinige en ecologische manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €285,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Appeltern.
warmtepomp-installateur-6629

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veilige en regelbare warmte
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode-regio6629
Netnummer0487 (+31487)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Appeltern

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat allerlei producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Appeltern kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Appeltern? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze website vergelijk jij vandaag nog erkende installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6629).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje ontdek jij uitgebreide raadgeving m.b.t. populaire warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Appeltern kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €295,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €18.300. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Appeltern (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-appeltern

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27800Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16400 – €22200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3600 – €7150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5400 – €7275Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2600 – €6850Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Appeltern gebruikt grofweg 1670 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €205 tot €355. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €155 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€672
Buitenlucht2375kWh€437€235
Bodemwarmte2050kWh€302€370
Hybride1400 kWh + 500 M3€470€202

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Appeltern?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente West Maas en Waal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente West Maas en Waal. Het gaat om een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.westmaasenwaal.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Appeltern. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €1000 tot gemiddeld €3700. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Appeltern (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ong. €1950.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoPart 414 + CTC Basic16 KW€3400,-
RemkoWKF 705 KW€1800,-
ClivetWSAN-XIN MF 20.245 KW€5650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Appeltern aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!