Warmtepomp Altforst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Altforst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Altforst.
warmtepomp-installateur-6628

 • Verantwoorde investering
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
Netnummer0487 (+31487)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Altforst

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We onderscheiden fors wat installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Altforst kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Altforst? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van de warmtepomp-vergelijker check jij direct warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6628).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Hierna bekijk je praktische details inzake actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Altforst kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €315,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.400 en €12.500. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft relevante kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.675 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Altforst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-altforst

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. actuele subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €5800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. De factuur wordt getekend door verscheidene onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25600Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€14200 – €22900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5350 – €6400Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3650 – €7375Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2675 – €5550Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Altforst verbruikt ong. 1670 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €275 tot €315. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €195 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€671
Buitenlucht2650kWh€470€201
Bodemwarmte1825kWh€336€336
Hybride1600 kWh + 475 M3€503€168

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Altforst?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn verschillende eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Hij is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente West Maas en Waal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening van je gemeente West Maas en Waal. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.westmaasenwaal.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Altforst. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot maar liefst €2600. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Altforst (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij plusminus €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoPart 412 + CTC Basic13 KW€3100,-
RemkoWKF 18012 KW€2350,-
ClivetWSAN-XIN MF 18.237 KW€4850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Altforst aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan weet je zeker dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!