Warmtepomp Dreumel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Dreumel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse zaken. Als je iets verders scrollt tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Dreumel.
warmtepomp-installateur-6621

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcodegebied6621
Netnummer0487 (+31487)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dreumel

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dreumel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Dreumel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van deze website ontdek je bruikbare (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6621).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind jij veelzijdige details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Dreumel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €20.900. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Dreumel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dreumel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door de huidige subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7400. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3400. Het prijskaartje wordt getekend door verschillende factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25200Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€16700 – €21700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3700 – €7275Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3700 – €7475Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2075 – €6050Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dreumel gebruikt om en nabij 1670 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een maatschappij als Essent of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €210 tot €330. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €175 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€667
Buitenlucht2300kWh€440€227
Bodemwarmte2075kWh€307€360
Hybride1575 kWh + 425 M3€474€193

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dreumel?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele zaken: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente West Maas en Waal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente West Maas en Waal. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.westmaasenwaal.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Dreumel. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €550 tot gemiddeld €3950. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dreumel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1650.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CTCEcoAir 622M + CTC EcoZenith i350F9 KW€2200,-
RemkoHTS 26014 KW€2700,-
ClivetWSN-XEE 22242 KW€5200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Dreumel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!