Warmtepomp Mook en Middelaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Mook en Middelaar? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €320,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Mook en Middelaar.
warmtepomp-installateur-6586

 • Draag bij aan een milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcodegebied6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Mook en Middelaar

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verscheidene installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mook en Middelaar kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert het huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Mook en Middelaar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels de warmtepomp-vergelijker ontdek jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6586).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op deze website bekijk jij praktische info m.b.t. de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Mook en Middelaar heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €19.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.250 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Mook en Middelaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mook-en-middelaar

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door middel van lucratieve subsidies krijg jij een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5500. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2000. Het prijskaartje is afhankelijk van specifieke facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€13800 – €20700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3900 – €7200Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4500 – €6700Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2275 – €5100Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Mook en Middelaar verbruikt plusminus 1760 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €215 tot €385. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €140 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€678
Buitenlucht2475kWh€461€217
Bodemwarmte2075kWh€325€353
Hybride1575 kWh + 400 M3€495€183

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mook en Middelaar?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Mook en Middelaar?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening bij gemeente Mook en Middelaar. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.mookenmiddelaar.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Mook en Middelaar. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot wel €1700. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Mook en Middelaar (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij zo’n €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€275, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 6120 KW€3800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W85 VHA + EHPT20X-VM2C8 KW€2100,-
VaillantflexoTHERM VWF 87/4 + VWL 11/4 SA (0010016678)7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Mook en Middelaar aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Mook, Middelaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente