Warmtepomp Boven-Leeuwen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Boven-Leeuwen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Op onze website ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Boven-Leeuwen.
warmtepomp-installateur-6657

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan ook werken als airco
 • Klaar voor de toekomst
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6657
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Boven-Leeuwen

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boven-Leeuwen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Boven-Leeuwen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl lees je zonder problemen erkende installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6657).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In het volgende stukje vind jij praktische info ten aanzien van de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Boven-Leeuwen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €11.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft relevante pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Boven-Leeuwen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boven-leeuwen

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van interessante subsidies profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €7600. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3100. De uiteindelijke rekening komt tot stand door specifieke factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27900Passief koelen, prijzig
Water-water€18000 – €21400Ook koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6650Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3750 – €6925Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2725 – €6450Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Boven-Leeuwen verbruikt ongeveer 1670 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €245 tot €400. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €200 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€680
Buitenlucht2525kWh€456€224
Bodemwarmte2075kWh€320€360
Hybride1475 kWh + 600 M3€490€190

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Boven-Leeuwen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente West Maas en Waal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente West Maas en Waal. Het gaat om een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.westmaasenwaal.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Boven-Leeuwen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €850 tot doorgaans €2250. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Boven-Leeuwen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op zo’n €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoHeat 41012 KW€3000,-
RemkoHTS 90 Stuttgart6 KW€1900,-
ClivetWSAN-Xmi 6110 KW€2300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Boven-Leeuwen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!