Warmtepomp Maasbommel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Maasbommel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende zaken. Hierna tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Maasbommel.
warmtepomp-installateur-6627

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode-regio6627
Netnummer0487 (+31487)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Maasbommel

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met honderden installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasbommel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Maasbommel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl ontdek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6627).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op deze pagina lees je actuele adviezen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Maasbommel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €15.500. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.325 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Maasbommel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasbommel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2800. Het prijskaartje is afhankelijk van specifieke facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25100Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13700 – €20300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4200 – €7100Verwarmen en koelen
Lucht-water€4650 – €7375Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€3000 – €5200Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Maasbommel verbruikt circa 1670 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing varieert van €270 tot €325. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€670
Buitenlucht2775kWh€462€208
Bodemwarmte1750kWh€328€342
Hybride1450 kWh + 350 M3€496€174

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Maasbommel?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente West Maas en Waal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de gemeente West Maas en Waal. Het betreft een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.westmaasenwaal.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Maasbommel. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €650 en lopen op tot wel €1550. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Maasbommel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ong. €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CTCEcoPart 410 + CTC Basic11 KW€2900,-
RemkoWKF 180 Duo26 KW€3900,-
ClivetWSAN-XIN MF 30.261 KW€7250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Maasbommel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!