Warmtepomp Waterland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Waterland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Hierna ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Waterland.
warmtepomp-installateur-1153

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Constante verwarming
 • Diverse erkende installateurs
 • Gemakkelijke installatie
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Waterland

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waterland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Waterland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze tool vergelijk je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1153).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In het volgende stukje bekijk jij samengestelde adviezen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Waterland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.400 en €23.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.900 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Waterland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waterland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6100. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3000. Het prijskaartje wordt berekend door verschillende facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26400Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€15900 – €21900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €6200CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5500 – €7075Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2600 – €5450Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Waterland gebruikt grofweg 1520 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Essent of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar varieert van €270 tot €320. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €200 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€698
Buitenlucht2325kWh€482€216
Bodemwarmte2025kWh€342€356
Hybride1325 kWh + 500 M3€517€181

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Waterland?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de gemeente Waterland. Het betreft een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.waterland.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Waterland. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €775 en lopen op tot wel €3400. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Waterland (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op pakweg €1550.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 55C (545-0451)6 KW€2800,-
SandenGEU-45HP-PM + T450Li0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A045 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Waterland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente