Warmtepomp Marken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Marken? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal elementen. Hierna lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Marken.
warmtepomp-installateur-1156

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcodegebied1156
Netnummer0299 (+31299)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Marken

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marken kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Marken? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze website vergelijk jij in enkele stappen installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1156).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij accurate info omtrent de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Marken kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.900 en €19.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.675 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Marken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marken

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van interessante subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door verscheidene onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €23500Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€14200 – €22500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €7425Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5000 – €6900Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2225 – €5350Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Marken gebruikt ong. 1520 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing komt uit tussen de €205 tot €305. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €170 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€662
Buitenlucht2525kWh€430€232
Bodemwarmte1925kWh€298€364
Hybride1425 kWh + 450 M3€463€199

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Marken?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waterland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een speciale groene lening in de gemeente Waterland. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.waterland.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Marken. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €525 en lopen op tot wel €1750. Benieuwd naar de subsidie in maart 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Marken (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AerforTHRON 12 AGR28 KW€2100,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 13126 KW€3750,-
Western AirconditioningCORE 5069 KW€8700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Marken aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!