Warmtepomp Zuiderwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Zuiderwoude? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een economische en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene elementen. In het volgende kopje vind je meer info over een warmtepomp kopen in Zuiderwoude.
warmtepomp-installateur-1153

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zuiderwoude

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er is keuze uit diverse installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuiderwoude kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Zuiderwoude? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1153).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna bekijk je uitgebreide informatie over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuiderwoude heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.300 en €14.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Zuiderwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuiderwoude

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het resulteert in flink lagere energiekosten. Aan de hand van interessante subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6600. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke investering komt tot stand door specifieke onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24500Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€14200 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4100 – €6525Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €7350Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €6850Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Zuiderwoude gebruikt ongeveer 1520 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar komt uit tussen de €220 tot €380. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €125 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€660
Buitenlucht2575kWh€455€205
Bodemwarmte2075kWh€323€337
Hybride1450 kWh + 550 M3€488€172

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zuiderwoude?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Waterland. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.waterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, meestal is er de ISDE-subsidie Zuiderwoude. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot ongeveer €2050. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zuiderwoude (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op pakweg €1950.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2350.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AerforTHRON 08 AGR26 KW€1900,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 8116 KW€2750,-
Western AirconditioningFUSIO BW DUO 72e65 KW€8300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zuiderwoude aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!