Warmtepomp Broek in Waterland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Broek in Waterland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Als je iets verders scrollt check jij meer info over een warmtepomp kopen in Broek in Waterland.
warmtepomp-installateur-1151

 • Volledig van het gas af
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Het verwarmen van morgen
 • Hogere woningwaarde
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcodegebied1151
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Broek in Waterland

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit tal van producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Broek in Waterland kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Broek in Waterland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze tool tref je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1151).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf ontdek je veelzijdige raadgeving die gaan over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Broek in Waterland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €20.700. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.425 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Broek in Waterland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-broek-in-waterland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7300. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2900. De totaalprijs wordt getekend door meerdere aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25400Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17300 – €24400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3700 – €6250Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4650 – €7200Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2625 – €6700Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Broek in Waterland verbruikt om en nabij 1520 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €255 tot €375. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €170 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€659
Buitenlucht2725kWh€448€211
Bodemwarmte2000kWh€316€343
Hybride1400 kWh + 425 M3€481€178

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Broek in Waterland?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Waterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Waterland. Kort gezegd een speciale lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.waterland.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Broek in Waterland. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €550 tot ongeveer €2150. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Broek in Waterland (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij pakweg €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AerforTHRON 06 AGR26 KW€1900,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 7113 KW€2450,-
Western AirconditioningFUSIO BW DUO 65e64 KW€8200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Broek in Waterland aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!