Warmtepomp Watergang

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Watergang? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal zaken. Op onze website tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Watergang.
warmtepomp-installateur-1454

 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige en regelbare warmte
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1454
Netnummer020 (+3120)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Watergang

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verscheidene systemen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Watergang kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Watergang? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze pagina lees je eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1454).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina lees je accurate details m.b.t. actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Watergang kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €320,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €24.600. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Watergang (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-watergang

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door velerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €24600Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€13900 – €21500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €6200Werkt ook als een airco
Lucht-water€3550 – €6650Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2950 – €5850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Watergang gebruikt grofweg 1520 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing varieert van €260 tot €305. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €155 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€691
Buitenlucht2425kWh€484€207
Bodemwarmte1875kWh€346€346
Hybride1600 kWh + 550 M3€518€173

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Watergang?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waterland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Waterland. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.waterland.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Watergang. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €650 tot wel €2400. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Watergang (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1600.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecANK050H10 KW€2150,-
iDMTERRA SW 8; 8103328 KW€2800,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 28 (WW)36 KW€5400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop is er een actueel stappenplan van de warmteservice Watergang aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!