Warmtepomp Uitdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Uitdam? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €170,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Uitdam.
warmtepomp-installateur-1154

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1154
Netnummer020 (+3120)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Uitdam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat fors wat onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uitdam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Uitdam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze website doorzoek je in enkele stappen erkende installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1154).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je bruikbare raadgeving ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Uitdam heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €19.200. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.250 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Uitdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uitdam

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7100. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2700. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24700Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13300 – €21200Ook koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €7075Zeer betaalbaar
Lucht-water€4100 – €6650Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2025 – €6000Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Uitdam verbruikt ongeveer 1520 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €240 tot €390. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €180 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€661
Buitenlucht2650kWh€463€198
Bodemwarmte1975kWh€331€331
Hybride1550 kWh + 425 M3€496€165

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Uitdam?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We hanteren een aantaleisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Waterland. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.waterland.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Uitdam. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €750 tot plusminus €1800. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Uitdam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AerforTHRON 10 AGR27 KW€2000,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 10122 KW€3350,-
Western AirconditioningCORE 4360 KW€7800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Uitdam aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met de CV-installatie en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!