Warmtepomp Ilpendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Ilpendam? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en ecologische wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ilpendam.
warmtepomp-installateur-1452

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ilpendam

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn tientallen producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ilpendam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Ilpendam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze website check je vandaag nog leveranciers en installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1452).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze pagina check je samengestelde toelichtingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ilpendam kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €22.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Ilpendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ilpendam

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van interessante subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7000. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt berekend door verscheidene factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26900Hoog rendement, dure installatie
Water-water€14600 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5400 – €6475Relatief lage investering
Lucht-water€3700 – €6100Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2550 – €5300Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ilpendam gebruikt circa 1520 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Delta of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €215 tot €395. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €145 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€690
Buitenlucht2550kWh€476€214
Bodemwarmte2050kWh€338€352
Hybride1575 kWh + 600 M3€511€179

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ilpendam?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Waterland. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.waterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, dikwijls is er de ISDE-subsidie Ilpendam. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot wel €3750. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ilpendam (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1675.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANK045H9 KW€2050,-
iDMTERRA SW 6; 8103306 KW€2800,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 24 (WW)31 KW€4900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ilpendam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!