Warmtepomp Monnickendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Monnickendam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een economische en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal randvoorwaarden. Op deze pagina lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Monnickendam.
warmtepomp-installateur-1141

 • Goed voor het milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Waardevermeerdering huis
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcodegebied1141
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Monnickendam

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt diverse onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Monnickendam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Monnickendam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van deze website ontdek je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1141).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Bijgaand lees jij bruikbare info met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Monnickendam kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €345,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €12.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke merk heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.175 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Monnickendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-monnickendam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een flinke subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke investering hangt af van verscheidene onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €26800Geen geluid, hoge investering
Water-water€14000 – €24000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4150 – €6625Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4150 – €7450goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2425 – €5600Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Monnickendam gebruikt ong. 1520 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €265 tot €305. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €150 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€657
Buitenlucht2500kWh€434€223
Bodemwarmte1900kWh€302€355
Hybride1475 kWh + 500 M3€466€191

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Monnickendam?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een aantaleisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Waterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Waterland. Het gaat om een interessante lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.waterland.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Monnickendam. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €825 en lopen op tot wel €3100. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Monnickendam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1800.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AerforTHRON 14T AGR2 ST11 KW€2400,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 519 KW€2050,-
Western AirconditioningFUSIO BW DUO 50e50 KW€6800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Monnickendam aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee zorg je dat de warmte in huis verloren gaat. Goede isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!