Warmtepomp Nunspeet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Nunspeet? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere factoren. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Nunspeet.
warmtepomp-installateur-8071

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
Netnummer0341 (+31341)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nunspeet

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We onderscheiden honderden onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nunspeet kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Nunspeet? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in korte tijd erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8071).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Verderop vind jij accurate adviezen inzake alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nunspeet kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €24.800. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk model heeft relevante eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.650 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Nunspeet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nunspeet

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een royale subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6500. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3400. De factuur wordt gecalculeerd door specifieke zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24800Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14900 – €21600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5300 – €6900Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4450 – €6675Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2325 – €6500Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nunspeet gebruikt grofweg 1660 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €250 tot €390. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €150 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1125m3€723
Buitenlucht2425kWh€477€246
Bodemwarmte1725kWh€333€390
Hybride1525 kWh + 575 M3€513€210

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nunspeet?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Nunspeet?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Nunspeet. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.nunspeet.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaliter is er de ISDE-subsidie Nunspeet. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €500 tot wel €3350. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nunspeet (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitecsaEKWXBA-1501.122 KW€3200,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI43 (B/W)43 KW€6100,-
ToshibaHWS-P805HR + HWS-P805XWHM910 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Nunspeet aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nunspeet, Elspeet-Vierhouten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente