Warmtepomp Nieuw Heeten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuw Heeten? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw Heeten.
warmtepomp-installateur-8112

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Onderhoudsarme investering
 • Snel terugverdiend

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcodegebied8112
Netnummer0572 (+31572)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuw Heeten

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw Heeten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Nieuw Heeten? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met warmtepomprevolutie.nl vergelijk je in een zeer korte periode leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8112).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder lees jij toepasbare informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuw Heeten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €245,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €18.600. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.250 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw Heeten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-heeten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7300. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €24900Hoge subsidie, prijzig
Water-water€13400 – €20700Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €7375Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3800 – €6575Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2175 – €5450Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuw Heeten verbruikt circa 1520 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €230 tot €305. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €165 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€730
Buitenlucht2450kWh€482€248
Bodemwarmte1900kWh€336€394
Hybride1425 kWh + 350 M3€518€212

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuw Heeten?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Hij wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Raalte?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via jouw gemeente Raalte. We hebben het over een een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.raalte.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuw Heeten. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €725 tot gemiddeld €1800. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw Heeten (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze plusminus €1600.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Energie ESTECO250i-TOP0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 16 M (220894)17 KW€3500,-
DimplexLAK 9IMR6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nieuw Heeten aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!