Warmtepomp Luttenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Luttenberg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse zaken. In het volgende kopje bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Luttenberg.
warmtepomp-installateur-8105

 • Een energieneutrale woning
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
Netnummer0572 (+31572)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Luttenberg

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt tal van producten. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Luttenberg biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Luttenberg? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze pagina bekijk je snel en eenvoudig installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8105).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf lees jij waardevolle raadgeving met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Luttenberg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.200 en €22.900. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.900 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Luttenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-luttenberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door middel van een interessante subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €5900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels specifieke randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27100Geen buitenunit, erg duur
Water-water€13600 – €21900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4900 – €7000Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4200 – €6600Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2075 – €5950Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Luttenberg gebruikt circa 1520 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €260 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €130 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€726
Buitenlucht2475kWh€494€232
Bodemwarmte1700kWh€348€378
Hybride1500 kWh + 600 M3€530€196

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Luttenberg?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Raalte?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Raalte. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.raalte.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, veelal is er de ISDE-subsidie Luttenberg. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €625 tot maar liefst €2500. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Luttenberg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je om en nabij €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Energie ESTFF Evi 1712 KW€2350,-
Stiebel-EltronWPF 13 Basic (230947)13 KW€3100,-
DimplexDHW300+0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Luttenberg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor verhinder je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!