Warmtepomp Heeten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Heeten? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Heeten.
warmtepomp-installateur-8111

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode-regio8111
Netnummer0572 (+31572)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heeten

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat verscheidene systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heeten kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Heeten? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij eenvoudig erkende installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8111).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina doorzoek jij samengestelde info inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heeten kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €22.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.275 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Heeten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heeten

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels actuele subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6000. Het hybride systeem koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke investering hangt af van velerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €27200Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€15100 – €23000Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €6000Zeer betaalbaar
Lucht-water€4700 – €6175goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2225 – €6850Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Heeten gebruikt ong. 1520 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing varieert van €275 tot €355. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €150 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€729
Buitenlucht2325kWh€474€255
Bodemwarmte1775kWh€328€401
Hybride1375 kWh + 450 M3€510€219

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Heeten?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Raalte?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Raalte. Dit is een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.raalte.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, veelal is er de ISDE-subsidie Heeten. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot gemiddeld €3150. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heeten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze pakweg €1600.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Energie ESTSolarBox-22 KW€1350,-
Stiebel-EltronWPF 13 M (182135)13 KW€3100,-
DimplexLAK 6IMR4 KW€1700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Heeten aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!