Warmtepomp Laag Zuthem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Laag Zuthem? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei aspecten. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Laag Zuthem.
warmtepomp-installateur-8055

 • Goed voor het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode-regio8055
Netnummer0529 (+31529)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Laag Zuthem

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Laag Zuthem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Laag Zuthem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze tool vergelijk jij veelzijdige erkende installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8055).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie neemt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek je omvangrijke details met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Laag Zuthem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €330,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €20.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk systeem wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.500 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Laag Zuthem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-laag-zuthem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van interessante subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €5700. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op velerlei onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27200Passief koelen, dure installatie
Water-water€13200 – €20600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4100 – €6100Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4250 – €7500Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2775 – €5700Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Laag Zuthem gebruikt grofweg 1520 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €245 tot €330. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€712
Buitenlucht2625kWh€470€242
Bodemwarmte1975kWh€328€384
Hybride1400 kWh + 375 M3€506€206

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Laag Zuthem?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Raalte?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Raalte. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.raalte.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Laag Zuthem. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €750 tot doorgaans €1500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Laag Zuthem (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) ontvang je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Energie ESTECO300ix0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 05 (232910)6 KW€2800,-
DanfossDHP-S Eco 2226 KW€4400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Laag Zuthem aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor zorg je dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!