Warmtepomp Mariënheem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Mariënheem? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse zaken. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Mariënheem.
warmtepomp-installateur-8106

 • Draag bij aan een milieu
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcodegebied8106
Netnummer0572 (+31572)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mariënheem

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er zijn diverse systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mariënheem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Mariënheem? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze vergelijker lees je snel verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8106).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem profiteert van energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna doorzoek jij bruikbare informatie die gaan over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Mariënheem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €270,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €21.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.425 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Mariënheem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marienheem

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door een interessante subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels meerdere aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27800Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €22200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4800 – €6125Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4200 – €6975Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2450 – €5350Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Mariënheem gebruikt grofweg 1520 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €230 tot €395. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€727
Buitenlucht2600kWh€502€225
Bodemwarmte1675kWh€356€371
Hybride1525 kWh + 600 M3€538€189

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Mariënheem?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is een aanvulling op jouw moderne gasketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Raalte?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er de interessante groene lening van je gemeente Raalte. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.raalte.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Mariënheem. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €500 tot gemiddeld €2950. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mariënheem (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij pakweg €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Energie ESTAquapura Monobloc 100 Esm0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 16 Basic (230948)17 KW€3500,-
DimplexDHW300D0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Mariënheem aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!