Warmtepomp Broekland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Broekland? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal zaken. In het volgende kopje check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Broekland.
warmtepomp-installateur-8107

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
Netnummer0570 (+31570)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Broekland

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Broekland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Broekland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via deze website tref je zonder moeite erkende installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8107).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder ontdek je omvangrijke informatie m.b.t. de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Broekland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €16.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.700 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Broekland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-broekland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6300. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs hangt af van allerlei onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24900Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13200 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3550 – €7200Lage aanschafprijs
Lucht-water€3500 – €6150Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2975 – €6800Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Broekland gebruikt ong. 1520 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €220 tot €330. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €180 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€728
Buitenlucht2500kWh€510€218
Bodemwarmte2050kWh€364€364
Hybride1550 kWh + 375 M3€546€182

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Broekland?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Raalte?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Raalte. Het is een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.raalte.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Broekland. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €925 tot doorgaans €3250. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Broekland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€100, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Energie ESTSolarBox1 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 10 M (185349)10 KW€2800,-
DimplexDHW300D+0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Broekland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!