Warmtepomp Elburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Elburg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €290,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Op deze pagina lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Elburg.
warmtepomp-installateur-8081

 • Goed voor het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Veel keuze in leveranciers
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode-regio8081
Netnummer0525 (+31525)
Gasgebruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Elburg

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verscheidene toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elburg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Elburg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vergelijk je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8081).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Onderstaand ontdek je actuele details ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Elburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €15.200. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.750 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Elburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Aan de hand van ISDE subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6900. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2600. De factuur is afhankelijk van verschillende aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24200Passief koelen, dure installatie
Water-water€14200 – €20000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4800 – €6600Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4950 – €7175Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2300 – €6350Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Elburg consumeert grofweg 1500 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €230 tot €360. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €135 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1175m3€705
Buitenlucht2800kWh€465€240
Bodemwarmte1800kWh€324€381
Hybride1300 kWh + 600 M3€501€204

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Elburg?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele eisen: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Elburg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er de duurzame groene lening bij de gemeenten Elburg. Het is een kortlopende lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.elburg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Elburg. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot wel €1650. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Elburg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je circa €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS6WH(V)NPE+RWH6(V)NFE16 KW€2900,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI8 (B/W)8 KW€2800,-
ToshibaHWS-805H + HWS-805XWHM65 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Elburg aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Grondige isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Elburg, Wijk 02, Doornspijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente