Warmtepomp Lierderholthuis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Lierderholthuis? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €335,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lierderholthuis.
warmtepomp-installateur-8144

 • Draag bij aan een milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode-regio8144
Netnummer0572 (+31572)
Gasgebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lierderholthuis

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit tientallen toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lierderholthuis kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het huis en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Lierderholthuis? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze website vergelijk jij eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8144).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje bekijk jij samengestelde adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Lierderholthuis heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €11.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.000 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Lierderholthuis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lierderholthuis

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6700. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt getekend door meerdere zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €26200Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14400 – €24600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5100 – €6725Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4950 – €7050Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2075 – €6900Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Lierderholthuis consumeert om en nabij 1520 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Budget Energie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing ligt tussen de €265 tot €335. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €150 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€735
Buitenlucht2650kWh€478€257
Bodemwarmte1875kWh€331€404
Hybride1450 kWh + 425 M3€515€221

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lierderholthuis?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Raalte?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Raalte. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.raalte.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lierderholthuis. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €775 en kunnen oplopen tot €3850. Interesse naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lierderholthuis (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je grofweg €1825.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-100E0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPF 32 Set (220897)34 KW€5200,-
Domusa TeknikDUAL CLIMA 85 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lierderholthuis aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!