Warmtepomp Heino

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Heino? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Heino.
warmtepomp-installateur-8141

 • Vermindering Milieu-impact
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcodegebied8141
Netnummer0572 (+31572)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heino

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heino heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Heino? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze tool lees jij zonder problemen leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8141).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Onderstaand bekijk jij samengestelde gegevens over de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Heino kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €12.700. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.750 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Heino (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heino

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Door middel van een flinke subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €5900. Een hybride variant koop je al vanaf €3200. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €26500Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16400 – €20400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3900 – €6775Werkt ook als een airco
Lucht-water€4500 – €7500Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€3000 – €6350Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Heino verbruikt ong. 1520 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schommelt tussen €215 tot €315. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€734
Buitenlucht2600kWh€514€220
Bodemwarmte1700kWh€367€367
Hybride1300 kWh + 350 M3€551€184

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Heino?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat eisen: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Raalte?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Raalte. We hebben het over een een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.raalte.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Heino. De omvang van de subsidie hangt af van model en vermogen van het product. De subsidies variëren van €975 tot ongeveer €2700. Benieuwd naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Heino (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1575.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Energie ESTECO500i0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 29 Set (220896)30 KW€4800,-
DimplexLAW 14ITR13 KW€2600,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Heino aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!