Warmtepomp Oldebroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Oldebroek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €270,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende aspecten. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oldebroek.
warmtepomp-installateur-8096

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Beschikt over koelende functie
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcodegebied8096
Netnummer038 (+3138)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oldebroek

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden velerlei producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldebroek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Oldebroek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze vergelijker vergelijk jij eenvoudig de beste installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8096).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In het volgende stukje tref je praktische informatie omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oldebroek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €13.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft relevante kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Oldebroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldebroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Aan de hand van een flinke subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5700. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op verschillende onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26600Passief koelen, dure installatie
Water-water€17400 – €23400Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €7125CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5050 – €6100Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €5250Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oldebroek consumeert pakweg 1590 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €280 tot €350. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €170 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€724
Buitenlucht2425kWh€485€239
Bodemwarmte1725kWh€340€384
Hybride1425 kWh + 550 M3€521€203

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oldebroek?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij is actief naast jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oldebroek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Oldebroek. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.oldebroek.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oldebroek. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €700 en kunnen oplopen tot €2800. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oldebroek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze pakweg €1600.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitecsaEKWXBA-2001.132 KW€4200,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI43P (B/W)43 KW€6100,-
ToshibaHWS-P1105HR + HWS-P1105XWHM311 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oldebroek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Oldebroek, Wezep, Oosterwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente