Warmtepomp Hattem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hattem? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €320,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hattem.
warmtepomp-installateur-8051

 • Zet het milieu op 1
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode-regio8051
Netnummer038 (+3138)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hattem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hattem kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Hattem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze vergelijker lees je in enkele stappen erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8051).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij actuele informatie over populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Hattem kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €21.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.325 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Hattem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hattem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van een flinke subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3500. De eindfactuur is afhankelijk van allerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24000Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€16300 – €24600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5500 – €6650Werkt ook als een airco
Lucht-water€4850 – €6575Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2000 – €6450Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Hattem verbruikt ongeveer 1570 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Delta of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €205 tot €340. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €160 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€710
Buitenlucht2625kWh€462€249
Bodemwarmte1900kWh€320€391
Hybride1425 kWh + 575 M3€497€213

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hattem?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Hattem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Hattem. Dit is een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.hattem.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hattem. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot doorgaans €2700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hattem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1800.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS8WHNPE+RWM8NE16 KW€2900,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI9 (B/W)10 KW€2800,-
ToshibaHWS-1405H + HWS-1405XWHM38 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij vind je een handig stappenplan van de warmteservice Hattem aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hattem, Polder Hattem en Molecaten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!