Warmtepomp Beerze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Beerze? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene elementen. In het volgende kopje tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Beerze.
warmtepomp-installateur-7736

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7736
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Beerze

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit velerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beerze heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woonruimte en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Beerze? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze website tref je in een zeer korte periode erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7736).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder doorzoek jij accurate raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Beerze kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.000 en €21.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke merk heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.650 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Beerze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beerze

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. ISDE subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €7500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2200. Het prijskaartje wordt berekend door allerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25600Passief koelen, hoge investering
Water-water€17400 – €23600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €6150Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4650 – €7350Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2625 – €5700Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Beerze verbruikt ongeveer 1660 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €220 tot €360. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €180 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€707
Buitenlucht2350kWh€481€226
Bodemwarmte1875kWh€339€368
Hybride1425 kWh + 550 M3€516€191

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Beerze?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere voorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Ommen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Ommen. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.ommen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Beerze. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 en lopen op tot wel €2350. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beerze (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1800.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DanfossDHP-R Eco 3339 KW€5700,-
Stiebel-EltronWPL 10 IK 3 (234655)6 KW€1750,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVH11S26(**)9W9 KW€2200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Beerze aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!